BBQ – vlees marineren
bbq voor 2 personen, 30 min voorbereiding, barbecue
Ingrediënten
- 400-600 gr kipfilet, varkensfilet en/of biefstuk (wat je wilt)
- eventueel zelf knoflooksaus en barbecuesaus maken
- kies je marinades
- perfect samen met:
- sla met een dressing
- stokbrood
- huzarensalade
Voorbereiding
- Kies welke marinades je gaat maken. Voor 2 personen zijn 2 soorten marinades misschien wel genoeg.
- Gebruik bakjes die afgesloten kunnen worden en in de koelkast gezet kunnen worden.
- Doe de ingrediënten per marinade in een bakje en roer goed door en proef.
- Snij het vlees in lange reepjes, per reepje kun je er dan een stokje door doen. Leg de stokjes in de marinade.
- Als alles gedaan is, dan de stokjes nog even omdraaien in de bakjes, zodat de marinade rondom zit.
- Laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Nog beter is, om het de avond ervoor al te maken. Eventueel tussendoor het vlees nog een keer draaien, of met een lepel saus over het vlees laten lopen.
Barbecueën
- Haal het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast. Leg keukenpapier op borden en laat het vlees hierop uitlekken.
- Gooi de marinades niet weg. Doe alle marinades bij elkaar in een steelpan en breng aan de kook. Doe het vuur dan zachter en laat rustig inkoken (dus zonder deksel) tot de gewenste dikte. Heerlijk sausje voor bij het vlees.
- Zorg dat de kolen aan 1 kant van de barbecue zitten zodat je een hete en een minder hete zone krijgt.
- Begin met het vlees aan de hete zijde, keer niet te snel om, want dan plakt het vlees nog aan het rooster, wacht tot de onderzijde bruin is en het vlees vanzelf loslaat.
- Als het vlees rondom bruin is, dan overbrengen naar de minder hete zone, en goed gaar laten worden.
Extra Info / Tips
Goede kwaliteit biefstuk is misschien lekkerder direct op de barbecue met een beetje peper in plaats van te marineren.