Hele kip uit de oven

>

voor 4 personen, 120 min, braadslede, steelpan

Simpel gerecht met een heerlijk resultaat. Om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

  • 1 Kemper Landhoen
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 5 tenen knoflook grof gehakt
  • kipkruiden
  • kruidenolie:
    • 3 el olijfolie
    • 1 teen knoflook fijngehakt
    • 1 el peterselie
    • peper

Bereiding

  1. Maak een kuidenolie:
    1. Neem een steelpan en verwarm deze met 3 el olijfolie.
    2. Bak hierin de fijngehakte knoflook tot ze wil kleuren, je kunt ook verse peper fijngehakt meebakken.
    3. Haal van het vuur en doe de peterselie erbij met eventueel wat peper.
    4. Laat afkoelen. We hebben nu een heerlijke kruidenolie.
  2. De oven voorverwarmen op 180°C.
  3. Plaats de kip op een braadslede of in een ovenschaal.
  4. Verwijder de elastiek van de poten en vleugels.
  5. Doe de helft van de ui en knoflook in de kip.
  6. Strooi dan heel veel kipkruiden in de kip en giet er bijna alle kruidenolie in.
  7. Vervolgens de kip vullen met de rest van de ui en knoflook, nog een beetje kipkruiden en de rest van de kruidenolie.
  8. Bestrooi de hele kip met kipkruiden en wrijf dit goed uit met je handen zodat de kruiden overal komen.
  9. Leg de kip op z’n rug.
  10. Zet het in de oven en braad de kip gaar in 90 minuten. Halverwege de kip keren.
  11. Eventueel nog een paar minuten de gril aanzetten voor een stevige korst.
  12. Laat de kip nog even 10 minuten rusten in de oven.
  13. Serveer met gebakken aardappel, appelmoes en sla.

Extra Info / Tips

Hele kip uit de supermarkt kan natuurlijk ook, is wel een stuk kleiner en minder smakelijk. Haal het dan liever bij een goede poelier. Maar niets haalt het bij de Kemper Landhoen van Herman Kemper uit de Achterhoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.