Oma’s huzarensalade

>

voor 4 personen, 50 min, kookpan, schaal

Ingrediënten

  • 300 gr gekookte aardappelen
  • 3 hard gekookte eieren
  • 10 zilveruitjes
  • 2-4 augurkjes
  • 1 appel geschild zonder klokhuis
  • 2 el doperwtjes uit blik of uit de vriezer
  • 6 el mayonaise of meer naar smaak
  • 1-2 el augurken- en/of zilveruitjesnat, (wijn)azijn of blanke balsamico azijn naar smaak
  • 300 gr draadjesvlees gegaard en/of een dikke plak ham of hamblokjes
  • peper en zout naar smaak maar niet echt nodig
  • voor de garnering:
    • (boter)sla gewassen en droog gedept
    • zilveruitjes en/of Amsterdamse uitjes
    • augurkjes in reepjes gesneden
    • plakjes (achter)ham opgerold
    • gekookte eieren in partjes gesneden en/of gevulde eieren
    • mayonaise en ketchup ter decoratie in toefjes her en der
    • paprikapoeder ter decoratie o.a. voor op de eieren
    • en verder wat je lekker lijkt

Bereiding

  1. De doperwten zo nodig de laatste minuten meekoken met de aardappelen.
  2. Laat de gekookte ingrediënten eerst afkoelen.
  3. Prak de gekookte aardappelen en eieren met een vork. Laat de doperwten heel.
  4. Snij of hak de appel in kleine stukjes.
  5. Neem ongeveer eenzelfde hoeveelheid in volume uitjes en augurkjes en snij of hak dit in kleine stukjes.
  6. Snij het vlees in kleine stukjes.
  7. Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom of pan en meng goed door samen met de mayonaise en azijn.
  8. Eventueel verder op smaak brengen met peper en zout maar niet echt nodig.
  9. (Bewaar de huzarensalade afgedekt een nachtje in de koelkast.)
  10. Doe de huzarensalade over op een schaal en maak en er een mooie ronde of ovalen vorm van.
  11. Besmeer de huzarensalade met een dun laagje mayonaise.
  12. Garneer en maak de huzarensalade op naar wens.
  13. Lekker met stokbrood, komkommersalade of groene salade.

Extra Info / Tips

Ook lekker is een gekookte rode biet of wortel in stukjes door de huzarensalade.
Voor iets minder calorieën kun je fritessaus gebruiken in plaats van mayonaise.
Maak het ruim van tevoren, zo mogelijk een dag eerder, zodat de smaken goed samenkomen. De garnering doe je wel kort van tevoren.
Voor een hele makkelijke versie kun je ook een bak huzarensalade uit de supermarkt oppimpen met stukjes zilverui, augurk en appel en een scheutje azijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.