Soep van knolselderij en pastinaak

>

voor 4 personen, 50 min, grote kookpan of soeppan

Voor ongeveer 600 ml, vier kleine glaasjes soep.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 pastinaak in stukjes
  • knolselderij in stukjes ongeveer dezelfde hoeveelheid als de pastinaak
  • ½ blokje kippenbouillon of 200 ml zelfgemaakte bouillon
  • 500 ml water of 300 ml water en 200 ml bouillon
  • ½ tl tijm
  • 1 klein of half blaadje laurier
  • 100 ml kookroom (of Alpro room)
  • zonnebloemolie
  • bieslook
  • peper en zout

Bereiding

  1. De ui in zonnebloemolie bakken tot ze glazig is.
  2. Dan de pastinaak en knolselderij erbij en 5 minuten meebakken.
  3. Vervolgens de knoflook erbij en deze nog heel even meebakken.
  4. Dan het water erbij met de bouillon of het halve blokje kippenbouillon.
  5. De tijm en laurierblaadje in theezeefje bij in de pan doen.
  6. Breng aan de kook en laat alles in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  7. De pan van het vuur, theezeefje eruit en pureren tot gladde massa.
  8. De room erdoor mengen en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.
  9. Serveer in kleine glaasjes met beetje bieslook erop.

Extra Info / Tips

Eventueel kun je een beetje spelen met de hoeveelheid water voor een dikkere of juist dunnere soep.
In plaats van room kun je ook een gebonden soep maken. Bak dan een eetlepel bloem de laatste 3 minuten mee en gebruik iets meer olie zodat de bloem mee kan bakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.