Uiensoep
voor 4 personen, 120 min, grote kookpan of soeppan
Ingrediënten
- 500-600 gr uien in dunne halve ringen
- 2 tl tijm
- 1 blokje runderbouillon of 200 ml zelfgemaakte bouillon
- 800 ml water of 600 ml water en 200 ml bouillon
- 50 gr zonnebloemolie
- 1 el bloem
- peper en zout
- eventueel wat oud brood met geraspte kaas
Bereiding
- Bak de uien in de olie op rustig vuur tot ze caramelliseren, ongeveer 30-45 minuten.
- Vervolgens de tijm erbij en nog even meebakken.
- Dan de bloem toevoegen en goed doorroeren. Laat de bloem in ongeveer 3-4 minuten gaar worden.
- Dan het water al roerend beetje bij beetje toevoegen en dan de bouillon of het bouillonblokje.
- Goed roeren.
- Breng aan de kook en laat alles ongeveer een uur koken.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
- Net voor het opdienen 4 stukjes oud brood met (geraspte) kaas erop even 3-4 minuten onder grill en dan op de soep in de soepkommen leggen.
Extra Info / Tips
Kan ook met kaascroutons erin in plaats van het brood met kaas.