Uiensoep

voor 4 personen, 120 min, grote kookpan of soeppan

Ingrediënten

  • 500-600 gr uien in dunne halve ringen
  • 2 tl tijm
  • 1 blokje runderbouillon of 200 ml zelfgemaakte bouillon
  • 800 ml water of 600 ml water en 200 ml bouillon
  • 50 gr zonnebloemolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout
  • eventueel wat oud brood met geraspte kaas

Bereiding

  1. Bak de uien in de olie op rustig vuur tot ze caramelliseren, ongeveer 30-45 minuten.
  2. Vervolgens de tijm erbij en nog even meebakken.
  3. Dan de bloem toevoegen en goed doorroeren. Laat de bloem in ongeveer 3-4 minuten gaar worden.
  4. Dan het water al roerend beetje bij beetje toevoegen en dan de bouillon of het bouillonblokje.
  5. Goed roeren.
  6. Breng aan de kook en laat alles ongeveer een uur koken.
  7. Breng verder op smaak met peper en zout.
  8. Net voor het opdienen 4 stukjes oud brood met (geraspte) kaas erop even 3-4 minuten onder grill en dan op de soep in de soepkommen leggen.

Extra Info / Tips

Kan ook met kaascroutons erin in plaats van het brood met kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.