Groene salade

>

voor 2 personen als bijgerecht, 10-15 min, slakom

Ingrediënten

  • (deel van) krop sla, gewassen en blaadjes gescheurd of een zakje (gemengde) sla
  • hele olijven zonder pit, groene en/of zwarte
  • pijnboompitjes
  • feta of witte kaas in blokjes
  • dressing:
    • 1-2 el goede extra vergine olijfolie
    • 1 el witte balsamicoazijn of witte wijnazijn of anders beetje citroensap
    • knoflookpoeder
    • uienpoeder
    • Italiaanse kruiden met wat extra basilicum
    • bieslook
  • of een vinaigrette dressing

Bereiding

  1. Doe de sla in een slakom
  2. Olijven, pijnboompitjes en kaas toevoegen zoveel als je zelf wilt.
  3. Dressing apart maken in een kommetje en proeven of gewoon op gevoel direct in de slabak. Geen probleem als je wat van de kruiden/specerijen niet in huis hebt.
  4. Goed mengen.

Extra Info / Tips

De pijnboompitjes eerst roosteren in een koekenpan op middelhoog voor zonder olie of boter. Ze zijn klaar als ze beginnen te kleuren. Kost iets meer tijd maar is toch echt wel lekkerder.
Eventueel croutons erin en/of andere “sla”-nootjes.
Niet te lang van tevoren klaarmaken, eventueel de dressing voorbereiden in een kommetje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.