Kippendijen met groente uit de oven

>

voor 2 personen, 15 min plus oventijd 40-50 minuten, braadslede of ovenschaal 2 pers., kleine kookpan

Ook lekker met couscous of (zoete) aardappel uit de oven, zie ‘Extra Info’.

Ingrediënten

  • 100-150 gr zilvervliesrijst
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 flinke tomaten in stukken
  • 1 courgette of 2 wortels in stukken
  • 300-400 gr kippendijen zonder bot en vel
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl tijm
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl basilicum
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn of (wijn)azijn

Bereiding

  1. De kippendijen kun je heel laten of in grote stukken snijden.
  2. Doe de balsamicoazijn, knoflook, paprikapoeder, tijm en basilicum in de braadslede en meng goed door.
  3. Dan de olijfolie erbij en weer goed mengen.
  4. Doe de kippendijen erbij en hussel goed door en haal even uit de braadslede.
  5. Vervolgens doe je de ui, tomaten en courgette in de braadslede en hussel ook een beetje.
  6. Dan kun je de kipstukken verdelen bovenop de groente.
  7. Nog even beetje peper en zout erover en dan in de oven op 180 graden.
  8. De baktijd is ongeveer 45 minuten, tussendoor de kipstukken omdraaien en braadvocht erover doen.
  9. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Extra Info / Tips

met couscous

Twist: couscous in plaats van rijst. Voeg de couscous 5 minuten voor het einde van de baktijd toe aan de braadslede en zorg dat het onderin de braadslede vocht kan opnemen. Eventueel beetje kokend water toevoegen.
Twist: (zoete) aardappel uit de oven in plaats van rijst. Snij de (zoete) aardappel in partjes, doe ze ook in een ovenschaal, meng het met olijfolie, peper, zout en tijm. Zet het 50 minuten onderin de oven. De braadslee met kip kan bovenin de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.