Kip Tandoori met rijst en roerbakgroente

>

voor 2 personen, 15 min plus oventijd 30-45 min, kleine kookpan, ovenschaal, wokpan

Met kip uit de oven.
Zie ‘Extra Info’ als je de kip wilt bakken in de pan i.p.v. in de oven.

Ingrediënten

  • 100-150 gr rijst
  • 400 gr groente zoals:
    • 1 ui gesnipperd
    • 1-2 prei in halve ringen
    • 1-2 wortels in stukjes
  • 2 of meer kippenpoten of 250-300 gr kipfilet in reepjes of blokjes.
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • tandoorikruiden (je kunt eventueel de knoflookpoeder en gemberpoeder vervangen door verse, 1 knoflookteen en ½ cm gember, beide fijngehakt)
  • ketjap
  • olijfolie

Bereiding

  1. Kippenpoten ontvellen en inprikken met een vork zodat de marinade straks goed kan intrekken.
  2. Neem een koelkastbakje waar de kip in past of een ovenschaal die een deksel heeft voor in de koelkast. Doe daar de tandoorikruiden in, de ui, het citroensap en de Griekse yoghurt. Meng het goed door elkaar.
  3. Doe de kip erbij en bestrijk deze goed met de marinade. Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast, liever de dag ervoor al. Hoe langer de kip in de marinade ligt hoe lekkerder.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de kip met de marinade in een ovenschaal en bak het in 30-45 minuten gaar in de oven. Stukjes filet zijn eerder gaar dan kippenpoten of bouten.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Roerbak de groente in olie tot beetgaar en breng op smaak met een beetje ketjap.

Extra Info / Tips

Tip: verkorte versie zonder marineren en zo uit de pan. Neem kipfilet en snij in blokjes. Bak de kipstukjes in de olie rondom aan. Doe de ui en de tandoorikruiden erbij en bak deze even mee. Doe het vuur lager en laat de kip met de deksel op de pan gaar worden. Doe op het laatst de Griekse yoghurt erbij en laat niet meer koken. Meng het goed door elkaar.
Twist: met sla en brood in plaats van rijst en roerbakgroente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.