Perentaart

>

baktijd oven 50 min doorlooptijd 2:30-3:00 uur, pan, 2 kleine quiche ovenschalen

Twee kleine perentaartjes gebakken in 2 kleine quiche ovenschaaltjes.

Ingrediënten

Bodem:

  • 200 gr bloem (bijv.: molensteen gemalen tarwebloem)
  • 80 gr suiker (of basterdsuiker, licht of donker)
  • snufje zout
  • 125 gr ongezouten roomboter (vloeibare voor bakken kan ook)
  • 1 ei
  • 1 el water

Vulling:

  • 6 (stoof)peren
  • 25 gr suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 10 gr boter (scheutje om te bakken)
  • 1 tl – 1 el bloem
  • Eventueel handje havermout
  • koekkruiden als je hebt

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar (lepel en/of handen), maak er een bal van en laat het rusten in de koelkast zodat alle ingrediënten aan elkaar kunnen “wennen”.
  2. Schil de peren, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij ze vervolgens in kleine stukjes (bijv.: een partje over de lengte in vieren en daarna in de breedte in vieren). Doe de boter in een (koeken)(kook)pan of wokpan en bak de appelstukjes met de suiker en kaneel op redelijk hoog vuur, ongeveer 30 minuten en voeg halverwege de bloem toe.
  3. Haal het deeg uit de koelkast, deel doormidden, verdeel beide in een ingevette kleine quiche ovenschaal. De zijkanten wat hoger maken zodat de vulling erin past.
  4. Bestrooi de bodem eventueel met koekkruiden en/of met havermout.
  5. Verdeel de vulling over de bodem.
  6. Zet de taartjes onder in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 50 minuten.
  7. Laat ze volledig afkoelen (evt. in koelkast) voordat je ze voorzichtig uit de ovenschaaltjes haalt.

Extra Info / Tips

Kan niet mislukken.
Prima in te vriezen voor als er bezoek komt.
Ook lekker als toetje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.