Courgettesoep
voor 4 personen, 40 min, grote kookpan of soeppan
Ingrediënten
- 2 courgettes in stukjes
- 1 flinke ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 tl kerriepoeder (of kurkuma-, koriander-, komijnpoeder en cayennepeper)
- 1 el (grove) mosterd
- 1 blokje kippenbouillon of 200 ml zelfgemaakte bouillon
- 800 ml water of 600 ml water en 200 ml bouillon
- zonnebloemolie
- peper en zout
Bereiding
- De ui in zonnebloemolie bakken tot ze glazig is.
- Dan de courgette erbij en 5 minuten meebakken.
- Vervolgens de knoflook erbij en de kerriepoeder en nog even meebakken.
- Dan het water erbij met de bouillon of het bouillonblokje.
- De mosterd toevoegen.
- Breng aan de kook en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar worden.
- De pan van het vuur en pureren tot een gladde massa met een staafmixer.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
Extra Info / Tips
Voor een gebonden soep bak je een eetlepel bloem de laatste 3 minuten mee en gebruik dan iets meer olie zodat de bloem mee kan bakken.
Lekker met kaascroutons of lepeltje roomkaas erin.