Courgettesoep

>

voor 4 personen, 40 min, grote kookpan of soeppan

Ingrediënten

  • 2 courgettes in stukjes
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder (of kurkuma-, koriander-, komijnpoeder en cayennepeper)
  • 1 el (grove) mosterd
  • 1 blokje kippenbouillon of 200 ml zelfgemaakte bouillon
  • 800 ml water of 600 ml water en 200 ml bouillon
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. De ui in zonnebloemolie bakken tot ze glazig is.
  2. Dan de courgette erbij en 5 minuten meebakken.
  3. Vervolgens de knoflook erbij en de kerriepoeder en nog even meebakken.
  4. Dan het water erbij met de bouillon of het bouillonblokje.
  5. De mosterd toevoegen.
  6. Breng aan de kook en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  7. De pan van het vuur en pureren tot een gladde massa met een staafmixer.
  8. Breng verder op smaak met peper en zout.

Extra Info / Tips

Voor een gebonden soep bak je een eetlepel bloem de laatste 3 minuten mee en gebruik dan iets meer olie zodat de bloem mee kan bakken.
Lekker met kaascroutons of lepeltje roomkaas erin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.