Aspergesoep

>

voor 2 personen, 60 min, 2 x kookpan

Gebaseerd op wat overblijft na het maken van een aspergegerecht.

Ingrediënten

  • zie dit aspergegerecht voor de leftovers en kookvocht om de soep te maken
  • eventueel op smaak brengen met peper en zout

Bereiding

  1. Doe de schillen en uiteinden en de extra of overgebleven saus in de pan waar de asperges in hebben gekookt en laat rustig een uur of langer pruttelen en inkoken tot de gewenste smaak.
  2. Haal de schillen en stukjes uit de pan met een schuimspaan of giet over in een andere pan en vang het op met een zeef. De uiteinden eventueel terug de soep in voor wat bite.
  3. Voeg eventueel overgebleven ei, pasta, ham en nog wat peper toe tot de gewenste smaak.

Extra Info / Tips

Tip: je kunt de aspergesoep ook maken zonder eerst een aspergegerecht te maken, rijkelijk gevuld met stukjes asperges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.