Kerriesoep

>

voor 2 personen, 20 min, soeppan

Een heel snel te maken gebonden soep met een pittige smaak.

Ingrediënten

  • 2 el tarwebloem van de molenaar
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 250 ml water
  • 1/2 cm2 verse gember aan 1 stuk
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • snuf cayennepeper of mespuntje sambal naar smaak
  • beetje citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel (kook)room en/of peterselie voor het serveren

Bereiding

  1. Gebruik een kleine soeppan of steelpan.
  2. Maak eerst een roux van de olijfolie en de bloem.
  3. Bak de kerriepoeder heel even mee.
  4. Voeg dan beetje bij beetje 250 ml water toe.
  5. Doe de rest erbij en laat 10 min zachtjes koken.
  6. Haal de gember eruit.
  7. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  8. Dien op met eventueel een toefje (kook)room en wat peterselie.

Extra Info / Tips

Ook lekker om kleine stukjes kip mee te koken. Spoel de kip af onder kraan, snij in kleine blokjes en kook minimaal 10 minuten mee tenzij de kip al gaar was.
Een beetje roomkaas meekoken in soep.
Een beetje paprikapoeder op de uit te serveren soep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.