Rijst met groente en wel of geen vlees

>

voor 2 personen, 25 min, grote koekenpan/hapjespan, kleine kookpan

Een basis rijstgerecht met groente en vlees of vegetarisch alternatief of zonder vlees. Nasi 2.0.

Ingrediënten

  • 100-150 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr groente:
    • 1 ui gesnipperd, 1-2 prei in halve ringen, 1-2 wortels in stukjes
    • of een voorgesneden bami/nasi pakket
  • 200-300 gr vlees, vega of bonen/peulvruchten:
    • kipfilet in stukjes
    • of varkensfilet in stukjes
    • of gehakt
    • of kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld (toevoegen na stap 3)
    • of gebroken sperziebonen uit de vriezer (toevoegen na stap 3)
    • of doperwten uit de vriezer (toevoegen na stap 3)
    • of iets anders
  • boter en/of olie om in te bakken
  • nasikruiden
  • ketjap of sojasaus
  • eventueel pindasaus erbij, een gebakken eitje en/of zuur zoals Atjar Tjampoer, zilveruitje en augurk

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kip- of varkensfilet in blokjes. Neem een grote koekenpan en bak in de olie of boter het vlees tot rondom gebakken of rul als het gehakt is, voeg de groenten toe en bak deze 10-15 minuten mee.
  3. Voeg de nasikruiden toe en roer door en laat heel even meebakken, ongeveer 1-2 minuten en dan heet water uit de waterkoker toevoegen, ongeveer 100ml, mag ook kookvocht van de rijst zijn.
  4. Laat 10-15minuten pruttelen (stoven) met (spat)deksel op de pan. Proef en voeg eventueel extra smaakmakers toe zoals ketjap.
  5. Giet de rijst af en roer deze door het vlees/groentemengsel.

Extra Info / Tips

Lekker met een gebakken eitje en pindasaus. Garneer eventueel met Atjar Tjampoer, zilveruitje en augurk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.