Chili Con Carne

voor 2 personen, 30 min, kleine kookpan, grote koekenpan of hapjespan

Ingrediënten

  • 100-150 gr rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in halve ringen
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 klein blikje kidneybonen of kapucijners
  • 2 el maiskorrels (optioneel)
  • 250-300 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 35 gr
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • cayennepeper
  • oregano
  • basilicum
  • peterselie
  • tijm
  • beetje zout

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak het gehakt rul zonder olie of boter.
  3. Bak daarna de ui, prei, knoflook en paprika mee.
  4. Tomatenpuree erdoor mengen, paprikapoeder, komijnpoeder en cayennepeper erbij en even meebakken.
  5. Daarna de bonen en de maiskorrels erbij en mee verwarmen.
  6. Chili con carne verder op smaak brengen met kruiden oregano, basilicum en tijm.
  7. Wat water toevoegen en ongeveer 15 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.
  8. Serveer naast de rijst.

Extra Info / Tips

Twist: tortilla’s in plaats van rijst. Misschien iets minder groente gebruiken en wat (rucola) sla erbij en een beetje geraspte kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.