Pasta met groente en wel of geen vlees

>

voor 2 personen, 25 min, grote koekenpan/hapjespan, kleine kookpan

Een basis pastagerecht met groente en vlees of vegetarisch alternatief of zonder vlees.

Ingrediënten

  • 100-150 gr pasta zoals spaghetti of macaroni
  • 400 gr groente:
    • 1 ui gesnipperd, 1-2 prei in halve ringen, 1 rode paprika in stukjes
    • of een voorgesneden macaroni/spaghetti pakket
  • 200-300 gr vlees, vega of bonen/peulvruchten:
    • kipfilet in stukjes
    • of varkensfilet in stukjes
    • of gehakt
    • of kidneybonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld (toevoegen bij stap 6)
    • of gebroken sperziebonen uit de vriezer (toevoegen bij stap 6)
    • of doperwten uit de vriezer (toevoegen bij stap 6)
    • of iets anders
  • boter en/of olie om in te bakken
  • tomatenpuree 1 blikje 35gr of anders wat ketchup
  • macaroni/spaghettikruiden
  • wat er verder in huis is: komijnpoeder, chilisaus, ketjap, sambal…
  • optioneel: geraspte kaas erdoor mengen of op het gerecht strooien

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kip- of varkensfilet in blokjes. Neem een grote koekenpan en bak in de olie of boter het vlees tot rondom gebakken of rul als het gehakt is, voeg de groenten toe en bak deze 10-15 minuten mee.
  3. Voeg de macaroni/spaghettikruiden toe of wat paprikapoeder en een snufje cayennepeper en roer door.
  4. Maak in het midden van de pan de bodem vrij en bak hier de tomatenpuree regelmatig omscheppend. Het zure van de tomatenpuree veranderd daardoor zomaar in wat zoetigs. Gebruik je alleen ketchup dan alleen door het kip/groentemengsel mengen.
  5. Na ongeveer 1-2 minuten heet water uit de waterkoker toevoegen, ongeveer 100-150ml, mag ook kookvocht van de pasta zijn.
  6. Voeg de overige kruiden/specerijen en andere smaakmakers toe en laat 10-15 minuten pruttelen met (spat)deksel op de pan.
  7. Proef en voeg eventueel extra smaakmakers toe.
  8. Giet de pasta af en roer deze door het vlees/groentemengsel.

Extra Info / Tips

Varieer met soorten groente, ander vlees of geen vlees en varieer natuurlijk ook met de smaakmakers, maak bijvoorbeeld de pizza/pastasaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.