Tagliatelle met courgette en (vega)hamblokjes
voor 2 personen, 25 min, kleine kookpan, koekenpan of jhapjespan of grotere kookpan
Ingrediënten
- 100-150 gr tagliatelle / lintpasta / eipasta
- courgette 1 grote of 2 kleinere
- 150 gr (vegetarische) hamblokjes
- 2 eieren
- 1 tentje knoflook fijngehakt
- 1 el zonnebloemolie
- peper
Bereiding
- Schil de courgette en snij in stukjes.
- Doe een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan of grote kookpan en fruit de knoflook.
- Vrijwel meteen de courgette erbij en bak ongeveer 5 minuten.
- Peper erbij en de hamblokjes en bak nog een minuutje.
- Dan deksel op de pan en op laag vuur nog 10 minuten stoven.
- De pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking koken.
- De rauwe eieren en de pasta bij de courgette en ham doen en goed roeren.
- Als je geen hamblokjes gebruikt een beetje zout toevoegen.
- Nog even laten staan totdat het ei gaar is.
Extra Info / Tips
Je kunt ook beginnen met een uitje te fruiten met de knoflook.