Tagliatelle met courgette en (vega)hamblokjes

>

voor 2 personen, 25 min, kleine kookpan, koekenpan of jhapjespan of grotere kookpan

Ingrediënten

  • 100-150 gr tagliatelle / lintpasta / eipasta
  • courgette 1 grote of 2 kleinere
  • 150 gr (vegetarische) hamblokjes
  • 2 eieren
  • 1 tentje knoflook fijngehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • peper

Bereiding

  1. Schil de courgette en snij in stukjes.
  2. Doe een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan of grote kookpan en fruit de knoflook.
  3. Vrijwel meteen de courgette erbij en bak ongeveer 5 minuten.
  4. Peper erbij en de hamblokjes en bak nog een minuutje.
  5. Dan deksel op de pan en op laag vuur nog 10 minuten stoven.
  6. De pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking koken.
  7. De rauwe eieren en de pasta bij de courgette en ham doen en goed roeren.
  8. Als je geen hamblokjes gebruikt een beetje zout toevoegen.
  9. Nog even laten staan totdat het ei gaar is.

Extra Info / Tips

Je kunt ook beginnen met een uitje te fruiten met de knoflook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.