Pastinaak/Aardappelpuree, witte vis en wortels

>

voor 2 personen, 40 min, 2 x kookpan, ovenschaal

Ingrediënten

  • ± 250 gr aardappelen geschild in stukken
  • ± 200 gr pastinaak geschild in stukken
  • 400-500 gr wortels in stukken
  • 2 st pangasiusfilet of andere witte visfilet direct uit de vriezer
  • citroensap
  • olijfolie
  • paneermeel (of beschuit fijn maken)
  • paprikapoeder
  • selderie (of probeer eens dille)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Vissausje: maak in een kommetje een stevig mengsel van olijfolie, zout, peper, paneermeel, peper, paprikapoeder, selderij of dille. Roer goed door.
  2. Snij de pastinaak aan stukken, ongeveer gelijk aan de aardappelen. Doe de aardappelen en pastinaak in een pan met weinig water. Laat ongeveer 30 minuten koken tot het gaar is. Wel op het water letten, eventueel heet water uit de waterkoker toevoegen.
  3. Doe de visfilet in een ingevette ovenschaal, paar druppels citroensap erover en beetje peper en zout. Bestrijk de vis met het vissausje. Doe de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laatste 5 minuten met de gril erbij.
  4. Laat de stukken wortel met weinig water in een kookpan in ongeveer 5-8 minuten beetgaar koken.
  5. Giet de aardappel/pastinaak af maar vang het eventuele teveel aan vocht op. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Pureer en voeg het opgevangen kookvocht toe zoveel als nodig is.
  6. Schep alles op de borden. Doe nog wat nootmuskaat over de wortels.

Extra Info / Tips

Tip: komt de vis uit de koelkast dan kun je de oventijd wat verkorten, vis wel droog deppen.
Twist: in plaats van gekookte wortels: bak stukjes wortel en prei aan in een koekenpan of wok, ongeveer 6 minuten. Doe dit als eerste in de ovenschaal, daarbovenop de vis, oventijd 25 minuten. In dezelfde koekenpan of wok kun je stukjes aardappel bakken met paprikapoeder, cayennepeper en zout naar smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.