Ovenschotel aardappel/pastinaak, gehakt, paprika en prei

>

voor 2 personen, 35 min en 25 min oven, kookpan, wok of koekenpan of hapjespan, ovenschaal

met vegetarisch gehakt | verse peper | verse knoflook | verse gember | met paneermeel en olijfolie spray bovenop

Ingrediënten

  • 200-250 gr aardappel geschild in stukken
  • 200-250 gr pastinaak geschild in stukken
  • 300 gr mager rundergehakt of vegetarisch alternatief
  • 1 uit gesneden
  • 1 (punt)paprika in blokjes
  • 1 of 2 prei in halve ringen
  • 1-2 el olijfolie
  • kerriepoeder of kurkuma, korianderpoeder, (cayenne)peper en zout
  • nootmuskaat
  • klontje roomboter of beetje olijfolie
  • eventueel wat geraspte kaas

Bereiding

  1. Doe de aardappel en pastinaak in een kookpan met een beetje water. Breng aan de kook en gaar het in ongeveer 25-30 minuten.
  2. Bak de ui in de olijfolie en voeg op hoog vuur na 5 minuten het gehakt toe.
  3. Als het gehakt goed aanbakt, er geen overtollig vocht in de pan zit, de paprika toevoegen en nog even later de prei.
  4. Laat 15 minuten op lager vuur rustig doorbakken.
  5. Zet ondertussen de oven aan op 180 °C.
  6. Dan de kerriepoeder toevoegen en nog een minuutje meebakken en zet het vuur uit.
  7. Check af en toe het water in de kookpan, eventueel aanvullen vanuit de waterkoker.
  8. Als de aardappel en pastinaak gaar is kan het gepureerd worden met een klein beetje aanlengend water, een klontje roomboter of een scheut olijfolie, nootmuskaat en een beetje peper.
  9. Doe eerst de gehakt en groente onderin de ovenschaal. Dan de puree er bovenop. Glad strijken met een vork.
  10. Eventueel bestrooien met geraspte kaas maar hoeft niet.
  11. Zet het 25-35 minuten in de oven op 180 °C.

Extra Info / Tips

De ovenschaal kan van tevoren gemaakt worden.
Varieer met groente en vlees.
Bestrooi eventueel met paneermeel en met wat stukjes boter erop (of olijfolie spray).

Leave a Reply

Your email address will not be published.