Gebakken aardappelen met groenteschijf en sla of spinazie
voor 2 personen, 35 min, koekenpan, koekenpan of braadpan, slakom of wok
Ingrediënten
- 400-450 gr aardappelen geschild en in partjes of schijfjes
- 2 vega groenteschijven
- groente:
- zakje sla of kleine of halve krop sla gewassen en uitgelekt
- of 350-450 gr verse gewassen spinazie
- olijfolie en/of boter om in te bakken
- paprikapoeder
- cayennepeper
- peterselie of selderie of kervel of rozemarijn
- peper
- zout
- bij de sla: een sla-dressing
- bij de spinazie: 2 eieren, nootmuskaat
Bereiding
- Doe wat zonnebloemolie en/of boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelen in totaal 25-30 minuten.
- Als ze bruin beginnen te worden doe dan de paprikapoeder en cayennepeper erbij en roer goed door. Bak vervolgens door op iets lagere temperatuur.
- Voeg naar keuze peterselie, selderie, kervel en/of rozemarijn toe.
- Doe olie of boter in een andere koekenpan en bak de groenteschijven ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
- Sla:
- Doe de sla in een slakom en doe er de sladressing over en meng even door.
- Spinazie:
- Doe de eieren in een (steel)pan met koud water zodat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat ze 6-7 minute rustig doorkoken. Giet af en laat ze schrikken in koud water zodat ze niet verder garen. Pel ze net voor het serveren.
- Wok de spinazie met een klein beetje olijfolie ongeveer 5-8 minuten tot het gaar is, op hoog vuur en regelmatig omscheppen.
- Serveer de spinazie met wat nootmuskaat en eventueel wat peper en leg het eitje doormidden gesneden op de spinazie.
Extra Info / Tips
Tip: maak patatkruiden en gebruik dit voor de gebakken aardappelen.
Tip: maak de sla verder op smaak met olijven, feta kaas, pijnboompitjes, Italiaanse kruiden, croutons, etc.
Twist: ook lekker met slavinken of een gehaktbal.