Gebakken aardappelen met groenteschijf en sla of spinazie

>

voor 2 personen, 35 min, koekenpan, koekenpan of braadpan, slakom of wok

Ingrediënten

  • 400-450 gr aardappelen geschild en in partjes of schijfjes
  • 2 vega groenteschijven
  • groente:
    • zakje sla of kleine of halve krop sla gewassen en uitgelekt
    • of 350-450 gr verse gewassen spinazie
  • olijfolie en/of boter om in te bakken
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peterselie of selderie of kervel of rozemarijn
  • peper
  • zout
  • bij de sla: een sla-dressing
  • bij de spinazie: 2 eieren, nootmuskaat

Bereiding

  1. Doe wat zonnebloemolie en/of boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelen in totaal 25-30 minuten.
  2. Als ze bruin beginnen te worden doe dan de paprikapoeder en cayennepeper erbij en roer goed door. Bak vervolgens door op iets lagere temperatuur.
  3. Voeg naar keuze peterselie, selderie, kervel en/of rozemarijn toe.
  4. Doe olie of boter in een andere koekenpan en bak de groenteschijven ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
  5. Sla:
    1. Doe de sla in een slakom en doe er de sladressing over en meng even door.
  6. Spinazie:
    1. Doe de eieren in een (steel)pan met koud water zodat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat ze 6-7 minute rustig doorkoken. Giet af en laat ze schrikken in koud water zodat ze niet verder garen. Pel ze net voor het serveren.
    2. Wok de spinazie met een klein beetje olijfolie ongeveer 5-8 minuten tot het gaar is, op hoog vuur en regelmatig omscheppen.
    3. Serveer de spinazie met wat nootmuskaat en eventueel wat peper en leg het eitje doormidden gesneden op de spinazie.

Extra Info / Tips

Tip: maak patatkruiden en gebruik dit voor de gebakken aardappelen.
Tip: maak de sla verder op smaak met olijven, feta kaas, pijnboompitjes, Italiaanse kruiden, croutons, etc.
Twist: ook lekker met slavinken of een gehaktbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.