Mexicaans pannetje

>

voor 2 personen, 35 min, koekenpan of hapjespan, koekenpan of braadpan

Ingrediënten

  • 3 aardappelen geschild in kleine stukken
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 1 rode paprika in stukjes
  • klein blikje kidneybonen of potje kikkererwten of malse veldertjes
  • 300 gr gyrosreepjes of shoarma of varkensfilet of schnitzel in reepjes snijden en zelf kruiden
  • 1 knoflookteentje gehakt (of ¼ tl poedervorm)
  • gember verse 1 cm gehakt (of ½ tl poedervorm)
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • ketchup flinke lepel
  • olijfolie
  • knoflooksaus voor bij het vlees
  • eventueel gyroskruiden

Bereiding

  1. Bak de ui en de aardappel in een beetje olie. Doe na 5 minuten de knoflook, gember en paprika erbij en bak nog even door.
  2. Doe de ketchup, paprikapoeder en cayennepeper erbij en bak nog even.
  3. Het vuur zachter doen, eventueel klein beetje water erbij en laten pruttelen.
  4. Meng de rode kidneybonen erdoor en laat alles doorwarmen.
  5. Bak de vleesreepjes op hoog vuur gaar. De gyroskruiden voeg je een paar minuten voor einde baktijd toe of nadat het meeste bakvocht uit de pan weg is. Als je een grotere hoeveelheid vlees bakt, dan zou je kunnen overwegen het in porties te bakken, want anders komt er zoveel vocht vrij dat het koken is in plaats van bakken.
  6. Serveer knoflooksaus bij het vlees.

Extra Info / Tips

Tip: door zelf het vlees in reepjes te snijden heb je vaak betere kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.