Ovenschotel aardappel/pastinaak, gehakt, paprika en prei
voor 2 personen, 35 min en 25 min oven, kookpan, wok of koekenpan of hapjespan, ovenschaal
Ingrediënten
- 200-250 gr aardappel geschild in stukken
- 200-250 gr pastinaak geschild in stukken
- 300 gr mager rundergehakt of vegetarisch alternatief
- 1 uit gesneden
- 1 (punt)paprika in blokjes
- 1 of 2 prei in halve ringen
- 1-2 el olijfolie
- kerriepoeder of kurkuma, korianderpoeder, (cayenne)peper en zout
- nootmuskaat
- klontje roomboter of beetje olijfolie
- eventueel wat geraspte kaas
Bereiding
- Doe de aardappel en pastinaak in een kookpan met een beetje water. Breng aan de kook en gaar het in ongeveer 25-30 minuten.
- Bak de ui in de olijfolie en voeg op hoog vuur na 5 minuten het gehakt toe.
- Als het gehakt goed aanbakt, er geen overtollig vocht in de pan zit, de paprika toevoegen en nog even later de prei.
- Laat 15 minuten op lager vuur rustig doorbakken.
- Zet ondertussen de oven aan op 180 °C.
- Dan de kerriepoeder toevoegen en nog een minuutje meebakken en zet het vuur uit.
- Check af en toe het water in de kookpan, eventueel aanvullen vanuit de waterkoker.
- Als de aardappel en pastinaak gaar is kan het gepureerd worden met een klein beetje aanlengend water, een klontje roomboter of een scheut olijfolie, nootmuskaat en een beetje peper.
- Doe eerst de gehakt en groente onderin de ovenschaal. Dan de puree er bovenop. Glad strijken met een vork.
- Eventueel bestrooien met geraspte kaas maar hoeft niet.
- Zet het 25-35 minuten in de oven op 180 °C.
Extra Info / Tips
De ovenschaal kan van tevoren gemaakt worden.
Varieer met groente en vlees.
Bestrooi eventueel met paneermeel en met wat stukjes boter erop (of olijfolie spray).