Pastinaak/Aardappelpuree met prei in kerriesaus
voor 2 personen, 40 min, 2 x kookpan, steelpan
Ingrediënten
- ± 225 gr aardappelen geschild in stukken
- ± 225 gr pastinaak geschild in stukken
- 2 prei
- 2 gehaktballen (zie recept)
- nootmuskaat
- peper/zout
- kerriesaus
Bereiding
- Snij de pastinaak aan stukken, ongeveer gelijk aan de aardappelen. Doe de aardappelen en pastinaak in een pan met weinig water. Laat 30 minuten koken tot het gaar is. Wel op het water letten, eventueel heet water uit de waterkoker toevoegen.
- Maak de prei schoon, halveer in de lengte en spoel schoon onder de kraan. Snij de prei en doe in een kookpan met weinig water. Kook/stoof de prei gaar in 15 minuten en probeer vocht in te dampen.
- Maak een kerriesaus.
- Als de prei klaar is kun je een deel van het vocht gebruiken om de saus dunner te krijgen. Eventueel overtollig vocht van de prei afgieten en bewaren voor eventueel extra vocht in de puree. Voeg de prei toe aan de saus en roer door.
- Giet de aardappel/pastinaak af maar vang het overtollige vocht op. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Pureer en voeg het opgevangen kookvocht toe, zoveel als nodig is.
- Doe de aardappelpuree op de borden en doe het prei mengsel erover heen.
- Lekker met een gehaktbal.
Extra Info / Tips
Twist: slavinken of vegetarische balletjes in plaats van een gehaktbal.