Sukadestoof

>

voor 2 personen, 180 min, braadpan

Draadjesvlees van sukadelappen.

Ingrediënten

  • 1 flinke sukadelap
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tablet runderbouillon of wat zelfgemaakte bouillon
  • scheutje azijn, maakt niet uit welke
  • zout en peper
  • 1 el (room)boter en beetje olie om vlees aan te braden

Bereiding

  1. Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Peper het vlees. Neem een (gietijzeren)braadpan en laat 1 el boter en beetje olie heet worden. Bak het vlees op hoog vuur rondom flink aan, niet te lang, haal uit de pan.
  3. Bak in dezelfde pan de ui. Bak ongeveer 5-10 minuten.
  4. Voeg het halve bouillontabletje en wat water of bouillon toe, evenals een scheutje azijn.
  5. Doe het vlees terug in de pan, de kruidnagel en de laurier.
  6. Vlees moet net ‘onder’ staan, eventueel kokend water toevoegen.
  7. Laat minimaal 2,5 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.

Extra Info / Tips

Tip: kruidnagels ‘prikken’ in laurierblaadjes dan is het later beter terug te vinden.
Tip: kruidnagels en laurierblaadjes in een dicht theezeefje, nog makkelijker er weer uit te halen.
Tip: na een uur de deksel schuin op de pan om vocht te laten ontsnappen voor een geconcentreerde jus.
Tip: zie het recept van de hachee om het vocht/jus te binden met bloem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.