Sukadestoof
voor 2 personen, 180 min, braadpan
Draadjesvlees van sukadelappen.
Ingrediënten
- 1 flinke sukadelap
- 1 ui in halve ringen
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblaadje
- ½ tablet runderbouillon of wat zelfgemaakte bouillon
- scheutje azijn, maakt niet uit welke
- zout en peper
- 1 el (room)boter en beetje olie om vlees aan te braden
Bereiding
- Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Peper het vlees. Neem een (gietijzeren)braadpan en laat 1 el boter en beetje olie heet worden. Bak het vlees op hoog vuur rondom flink aan, niet te lang, haal uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de ui. Bak ongeveer 5-10 minuten.
- Voeg het halve bouillontabletje en wat water of bouillon toe, evenals een scheutje azijn.
- Doe het vlees terug in de pan, de kruidnagel en de laurier.
- Vlees moet net ‘onder’ staan, eventueel kokend water toevoegen.
- Laat minimaal 2,5 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
Extra Info / Tips
Tip: kruidnagels ‘prikken’ in laurierblaadjes dan is het later beter terug te vinden.
Tip: kruidnagels en laurierblaadjes in een dicht theezeefje, nog makkelijker er weer uit te halen.
Tip: na een uur de deksel schuin op de pan om vocht te laten ontsnappen voor een geconcentreerde jus.
Tip: zie het recept van de hachee om het vocht/jus te binden met bloem.