Stamppot spitskool

>

voor 2 personen, 40 min, kookpan, kleine kookpan, steelpan

Lekker met stoofvlees!

Ingrediënten

  • 450-500 gr aardappelen geschild in stukjes
  • halve spitskool (300-400gr) in reepjes ingekort tot max 5cm
  • 1 ui fijn gesneden, 1 el heel fijn voor in de jus
  • 1 bakje falafel
  • ½ el kerriepoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ el olijfolie extra vergine
  • peper en zout
  • voor de jus:
    • scheut olijfolie extra vergine
    • 1 el fijngesneden ui
    • 1 el bloem
    • ½ groentebouillon tabletje
    • scheutje maggie naar smaak
    • of kijk hier: jus maken zonder vlees

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ongeveer 1 cm water gaar in ongeveer 25-30 minuten.
  2. Maak de jus:
    1. Neem een steelpan en bak de ui in de olijfolie tot ze iets begint te kleuren.
    2. Voeg de bloem toe en bak deze 3 minuten mee.
    3. Doe er dan al roerend telkens een beetje koud water bij tot de gewenste dikte voor de jus.
    4. Verkruimel en half blokje groentebouillon in de jus.
    5. Een scheutje maggie erbij en eventueel wat peper en zout naar smaak.
  3. Neem een kleine kookpan en smoor de spitskool met een ½ el olijfolie, een beetje water en de helft van de kerrie , laat ongeveer 15 minuten koken/smoren.
  4. Verwarm de falafel in de jus.
  5. Eventueel bij beide kookpannen de deksel de laatste minuten verwijderen om water weg te laten koken.
  6. Als alles gaar is de aardappelen stampen, de spitskool erdoor roeren samen met de rest van de kerrie en eventueel wat peper. Goed roeren.

Extra Info / Tips

Een deel van de aardappelen kun je ook vervangen door pastinaak.
Ook lekker met een (vegetarische) gehaktbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.