Bietensalade
voor 2 personen lunchgerecht of voor 4 als bijgerecht, 40 min, kookpan, (sla)kom/schaal
Ingrediënten
- 500 gr voorgekookte bietjes in stukjes gesneden
- 2 uien fijngesneden of gesnipperd
- ½ el balsamicoazijn of wijnazijn of 1 tl citroensap
- olijfolie
Bereiding
- Doe 1 tot 2 el olijfolie in een kook- of koekenpan en bak hierin de ui, eerst op hogere temperatuur goed fruiten en dan op laag vuur nog 20-30 minuten langzaam bakken en regelmatig omscheppen tot de ui is gekarameliseerd. Laat dan afkoelen.
- Na het afkoelen de stukjes biet erbij, de azijn of citroensap en goed roeren zodat alle smaken in de pan goed opgenomen kunnen worden.
- Dan overscheppen in een (sla)kom of schaal.
Extra Info / Tips
Ook lekker is een teen knoflook fijngehakt meebakken na het fruiten van de ui of wat knoflookpoeder toevoegen.
Prima van tevoren te maken.