Bietensalade

>

voor 2 personen lunchgerecht of voor 4 als bijgerecht, 40 min, kookpan, (sla)kom/schaal

Ingrediënten

  • 500 gr voorgekookte bietjes in stukjes gesneden
  • 2 uien fijngesneden of gesnipperd
  • ½ el balsamicoazijn of wijnazijn of 1 tl citroensap
  • olijfolie

Bereiding

  1. Doe 1 tot 2 el olijfolie in een kook- of koekenpan en bak hierin de ui, eerst op hogere temperatuur goed fruiten en dan op laag vuur nog 20-30 minuten langzaam bakken en regelmatig omscheppen tot de ui is gekarameliseerd. Laat dan afkoelen.
  2. Na het afkoelen de stukjes biet erbij, de azijn of citroensap en goed roeren zodat alle smaken in de pan goed opgenomen kunnen worden.
  3. Dan overscheppen in een (sla)kom of schaal.

Extra Info / Tips

Ook lekker is een teen knoflook fijngehakt meebakken na het fruiten van de ui of wat knoflookpoeder toevoegen.
Prima van tevoren te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.