Pasteitje met kippenragout

>

voorgerecht of lunchgerecht voor 4 pasteitjes, 45 min, muffin bakvorm, 2 kleine kookpannen of steelpannetjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg, kant en klare pasteibakjes of geroosterd brood
  • 1 kipfilet heel
  • half tablet kippenbouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • half bakje champignons (125 gr) in plakjes gesneden
  • 30 gr bloem
  • 30 gr olijfolie
  • snuf kerriepoeder (of kurkuma, koriander en wat peper)
  • een paar druppels worcestersaus als je hebt
  • 2 tl peterselie of wat vers gehakte peterselie

Bereiding

  1. Maak zelf pasteibakjes:
    1. Ontdooi 5 plakjesbladerdeeg.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C .
    3. Gebruik een ingevette (muffin)vorm en maak hierin het bakje.
    4. Bewaar 4 kleine ronde stukjes bladerdeeg en bak die apart mee.
    5. Bak het gaar in ongeveer 25-30 minuten.
  2. Of rooster 2 plakken brood of neem klant en klare pasteibakjes.
  3. Maak de kippenragout:
    1. Doe de kipfilet in een klein kookpannetje, doe er water bij totdat de kip net onder staat.
    2. Verkruimel er een half blokje kippenbouillon in.
    3. Breng aan de kook en kook de kip gaar in 20 minuten.
    4. Pan van het vuur, haal de kip uit de pan en doe op een bord.
    5. Laat alles afkoelen.
    6. Neem een ander klein (steel)pannetje en doe hier 2-3 el / 30 gr olijfolie in.
    7. Laat heet worden en bak hierin de ui en doe er na 5 minuten de champignons bij. Bak tot het meeste vocht uit de champignons verdampt is of tot de uit begint te kleuren.
    8. Ondertussen de kipfilet in kleine stukjes snijden of ritsen.
    9. Vervolgens de kerriepoeder en de bloem erbij doen, even goed roeren, de bloem moet 3 minuten meebakken, eventueel klein beetje olie toevoegen.
    10. Dan beetje bij beetje de kippenbouillon erbij doen en goed blijven roeren zodat de bloem kan binden. Net zoveel vocht toevoegen totdat een dikke ragout ontstaat. Eventueel wat water erbij.
    11. Als laatste de kipstukjes en de peterselie toevoegen, nog even goed doorwarmen en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.
  4. De pasteibakjes en ragout apart bewaren voor eventueel later gebruik. Half uur voor het opdienen de bakjes vullen met ragout en 25 minuten de oven in op 180 °C of de ragout in het pannetje opwarmen en samen met geroosterd brood serveren op een bordje.

Extra Info / Tips

Ideaal voorgerecht of lunchgerecht om van tevoren te maken en dus voor feestdagen en diners.

Leave a Reply

Your email address will not be published.