Dipsauzen

Dipsauzen voor van alles en nog wat zoals:

  • tortilla, nacho of andere chips
  • stokbrood
  • stukjes plat brood (o.a. pita in stukjes)
  • plakjes groente zoals komkommer en courgette
  • groentepatat of -stengels zoals wortel, pastinaak, knolselderij, koolrabi, etc.
Kerriedip
– 4 el fritessaus of mayonaise 4 el
– 1 el chilisaus
– 1 tl kerriepoeder
– eventueel water om te verdunnen tot de gewenste consistentie
Hummusdip
– kikkererwten zakje of blikje
– knoflook 1 of 2 tenen fijngehakt
– citroensap 2 el
– olijfolie van goede kwaliteit 2 el of iets meer (tot smeuïg genoeg)
– komijnzaad 1 tl
– zout een snufje
Yoghurtdip
– Griekse yoghurt (of andere) 4 el
– knoflook 1 of 2 tenen fijngehakt
– citroensap 1 el
– peterselie gedroogd 2 tl
– bieslook 1 tl
Knoflookdip
– fritessaus of mayonaise 4 el
– knoflook 2 teentjes fijngehakt of ½ tl knoflookpoeder
– chilisaus of sambal klein lepeltje
– eventueel water om te verdunnen tot de gewenste consistentie
Honing-mosterddip
– mosterd (wat in huis is) 3 tl
– honing 2 tl
– (room)boter of olie 30 gr
Meng in een steelpannetje op laag vuur, goed roeren en dan af laten koelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.