Pannenkoeken

>

voor 2 personen / 4 pannenkoeken, 30 min, grote koekenpan, maatbeker of kom

Ingrediënten pannenkoekenbeslag

  • 75 gr tarwebloem + 50 gr boekweitmeel (of totaal 125 gr tarwebloem)
  • 300-350 ml water
  • 1 ei
  • snuf zout naar smaak

Haal zo mogelijk het meel en de bloem bij de molenaar.
Maak het beslag een uur van tevoren zodat de ingrediënten een mooi homogeen beslag vormen.

Bereiding

  1. Meet het water af in een maatbeker.
  2. Zet de maatbeker op een keukenweegschaal en voeg de bloem en meel toe.
  3. Doe een ei en een beetje zout erbij.
  4. Goed roeren met een vork of garde en klaar is het beslag.
  5. De koekenpan met boter en/of olie goed heet laten worden, beslag toevoegen en op lager vuur gaar laten worden. Als de bovenzijde “opdroogt” de pannenkoek omkeren met een grote spatel en nog even door laten bakken/garen.
  6. Hou ze warm gestapeld op een bord in de oven op lage temperatuur of au bain-maire (bovenop een pan met heet water).

Extra Info / Tips

Leef je uit met de toppings. Eventueel meebakken van (coburger)ham of spek. Na het draaien kaas erop laten smelten, plakken of geraspte kaas. Altijd lekker met schenkstroop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.