Dipsauzen
Dipsauzen voor van alles en nog wat zoals:
- tortilla, nacho of andere chips
- stokbrood
- stukjes plat brood (o.a. pita in stukjes)
- plakjes groente zoals komkommer en courgette
- groentepatat of -stengels zoals wortel, pastinaak, knolselderij, koolrabi, etc.
Kerriedip – 4 el fritessaus of mayonaise 4 el – 1 el chilisaus – 1 tl kerriepoeder – eventueel water om te verdunnen tot de gewenste consistentie |
Hummusdip – kikkererwten zakje of blikje – knoflook 1 of 2 tenen fijngehakt – citroensap 2 el – olijfolie van goede kwaliteit 2 el of iets meer (tot smeuïg genoeg) – komijnzaad 1 tl – zout een snufje |
Yoghurtdip – Griekse yoghurt (of andere) 4 el – knoflook 1 of 2 tenen fijngehakt – citroensap 1 el – peterselie gedroogd 2 tl – bieslook 1 tl |
Knoflookdip – fritessaus of mayonaise 4 el – knoflook 2 teentjes fijngehakt of ½ tl knoflookpoeder – chilisaus of sambal klein lepeltje – eventueel water om te verdunnen tot de gewenste consistentie |
Honing-mosterddip – mosterd (wat in huis is) 3 tl – honing 2 tl – (room)boter of olie 30 gr Meng in een steelpannetje op laag vuur, goed roeren en dan af laten koelen. |