Wortelsoep en/of pastinaaksoep
voor 2 personen, 45 min, soeppan
Ingrediënten
- 250 wortelen en of pastinaak geschild en in stukjes gesneden
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 cm² gember fijngehakt
- 1 aardappel geschild en in stukjes gesneden
- 1 groentebouillonblokje
- 500 ml water
- 1 tl kurkuma
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
- eventueel (kook)room en peterselie voor het serveren
Bereiding
- Gebruik een soeppan.
- De ui in de olijfolie op matig vuur bakken tot ze bijna glazig is.
- Dan de knoflook, gember en wortel/pastinaak erbij en meebakken.
- Laat het 10-15 minuten rustig stoven, af en toe even roeren.
- Doe een tl kurkuma erbij en laat heel even meebakken/stoven.
- Voeg vervolgens ongeveer 500 ml heet water toe met het groentebouillonblokje en roer goed door.
- Laat nog 20 minuten rustig koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Dien op met eventueel een toefje (kook)room en een beetje peterselie.
Extra Info / Tips
Ook lekker met een beetje geroosterde amandelschaafsel erop net voor het serveren.