Wortelsoep en/of pastinaaksoep

>

voor 2 personen, 45 min, soeppan

Ingrediënten

  • 250 wortelen en of pastinaak geschild en in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 cm² gember fijngehakt
  • 1 aardappel geschild en in stukjes gesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 tl kurkuma
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel (kook)room en peterselie voor het serveren

Bereiding

  1. Gebruik een soeppan.
  2. De ui in de olijfolie op matig vuur bakken tot ze bijna glazig is.
  3. Dan de knoflook, gember en wortel/pastinaak erbij en meebakken.
  4. Laat het 10-15 minuten rustig stoven, af en toe even roeren.
  5. Doe een tl kurkuma erbij en laat heel even meebakken/stoven.
  6. Voeg vervolgens ongeveer 500 ml heet water toe met het groentebouillonblokje en roer goed door.
  7. Laat nog 20 minuten rustig koken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Dien op met eventueel een toefje (kook)room en een beetje peterselie.

Extra Info / Tips

Ook lekker met een beetje geroosterde amandelschaafsel erop net voor het serveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.