Goulashsoep
voor 4-6 personen, 170 min, grote kookpan of soeppan
Ingrediënten
- 500 gr riblappen / runderlappen / hacheevlees in blokjes en op kamertemperatuur
- 2 flinke uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 blik tomaten (ongeveer 400 gr)
- 3 aardappelen geschild en in stukjes
- 1 grote rode paprika in stukjes
- 1 liter hete runderbouillon of heet water en bouillonblokjes voor 1 liter
- 2 el paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 el wijnazijn
- paar druppels worcestersaus
- 1 el bloem
- 30 gr roomboter
Bereiding
- Gebruik een grote soeppan.
- De ui in de boter op matig vuur bakken tot ze bijna glazig is.
- Dan de knoflook erbij en meebakken.
- Na een paar minuten het vuur hoger zetten en het vlees in porties toevoegen, al roerend flink aanbakken
- Als het vlees rondom bruin is kan de paprikapoeder, komijnpoeder en de cayennepeper erbij en kort meebakken.
- Vervolgens de bloem erbij, even goed omscheppen. Het vuur kan wat lager.
- Blus af met een eetlepel wijnazijn, een paar druppels worcestersaus en de tomaten. Hele tomaten eventueel kapot maken met de lepel.
- Dan de hete bouillon of het hete water en de bouillonblokjes erbij.
- Roer goed door, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
- Doe na 2 uur de aardappelblokjes en paprikastukjes erbij en laat dan nog 30 minuten zachtjes sudderen.
Extra Info / Tips
Heerlijk op een koude winterdag met een lekker broodje.
Kun je prima invriezen.