Goulashsoep

>

voor 4-6 personen, 170 min, grote kookpan of soeppan

Goulashsoep
Heerlijke geurige goulashsoep.

Ingrediënten

  • 500 gr riblappen / runderlappen / hacheevlees in blokjes en op kamertemperatuur
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blik tomaten (ongeveer 400 gr)
  • 3 aardappelen geschild en in stukjes
  • 1 grote rode paprika in stukjes
  • 1 liter hete runderbouillon of heet water en bouillonblokjes voor 1 liter
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 el wijnazijn
  • paar druppels worcestersaus
  • 1 el bloem
  • 30 gr roomboter

Bereiding

  1. Gebruik een grote soeppan.
  2. De ui in de boter op matig vuur bakken tot ze bijna glazig is.
  3. Dan de knoflook erbij en meebakken.
  4. Na een paar minuten het vuur hoger zetten en het vlees in porties toevoegen, al roerend flink aanbakken
  5. Als het vlees rondom bruin is kan de paprikapoeder, komijnpoeder en de cayennepeper erbij en kort meebakken.
  6. Vervolgens de bloem erbij, even goed omscheppen. Het vuur kan wat lager.
  7. Blus af met een eetlepel wijnazijn, een paar druppels worcestersaus en de tomaten. Hele tomaten eventueel kapot maken met de lepel.
  8. Dan de hete bouillon of het hete water en de bouillonblokjes erbij.
  9. Roer goed door, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
  10. Doe na 2 uur de aardappelblokjes en paprikastukjes erbij en laat dan nog 30 minuten zachtjes sudderen.

Extra Info / Tips

Heerlijk op een koude winterdag met een lekker broodje.
Kun je prima invriezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.