Chili Con Carne
voor 2 personen, 30 min, kleine kookpan, grote koekenpan of hapjespan
Ingrediënten
- 100-150 gr rijst
- 1 ui gesnipperd
- 1 prei in halve ringen
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 klein blikje kidneybonen of kapucijners
- 2 el maiskorrels (optioneel)
- 250-300 gr rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 blikje tomatenpuree 35 gr
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- cayennepeper
- oregano
- basilicum
- peterselie
- tijm
- beetje zout
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak het gehakt rul zonder olie of boter.
- Bak daarna de ui, prei, knoflook en paprika mee.
- Tomatenpuree erdoor mengen, paprikapoeder, komijnpoeder en cayennepeper erbij en even meebakken.
- Daarna de bonen en de maiskorrels erbij en mee verwarmen.
- Chili con carne verder op smaak brengen met kruiden oregano, basilicum en tijm.
- Wat water toevoegen en ongeveer 15 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.
- Serveer naast de rijst.
Extra Info / Tips
Twist: tortilla’s in plaats van rijst. Misschien iets minder groente gebruiken en wat (rucola) sla erbij en een beetje geraspte kaas.