Selderijstamppot
voor 2 personen, 45 min, grote kookpan, kleine kookpan
Lekker met stoofvlees!
Ingrediënten
- 400-500 gr aardappelen geschild in stukjes
- halve selderijknol geschild in stukjes
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el mosterd of mierikswortel
- 1 el (room)boter
- peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen samen met de selderijknol gaar in ongeveer 30 minuten.
- Kook de bleekselderij apart in 10-15 minuten.
- Giet beide pannen af, eventueel wat vocht bewaren voor de puree.
- Voeg de (room)boter, 1 el mosterd of mierikswortel toe aan de aardappelen en selderijknol, evenals wat zout en peper naar smaak.
- Pureer fijn.
- Voeg de bleekselderij toe en pureer nog even of schep goed om. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Extra Info / Tips
Lekker met stoofvlees, maar ook met een saucijs of gehaktbal.