Selderijstamppot

>

voor 2 personen, 45 min, grote kookpan, kleine kookpan

Lekker met stoofvlees!

Ingrediënten

  • 400-500 gr aardappelen geschild in stukjes
  • halve selderijknol geschild in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el mosterd of mierikswortel
  • 1 el (room)boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de aardappelen samen met de selderijknol gaar in ongeveer 30 minuten.
  2. Kook de bleekselderij apart in 10-15 minuten.
  3. Giet beide pannen af, eventueel wat vocht bewaren voor de puree.
  4. Voeg de (room)boter, 1 el mosterd of mierikswortel toe aan de aardappelen en selderijknol, evenals wat zout en peper naar smaak.
  5. Pureer fijn.
  6. Voeg de bleekselderij toe en pureer nog even of schep goed om. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Extra Info / Tips

Lekker met stoofvlees, maar ook met een saucijs of gehaktbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.