Roerbakgroente met couscous
voor 2 personen, 15-25 min, wokpan of grote koekenpan/hapjespan
Een snel, eenvoudig en gezond eenpansgerecht van groente met pasta.
Ingrediënten
- 100-150 gr couscous
- 600-800 gr groente:
- maak een keuze:
- groentepannetje uit de vriezer 750gr (is al gekruid)
- of
- 1 ui gesnipperd, 1-2 prei in halve ringen, 1 rode paprika in stukjes
- kidneybonen in blik 200-250gr, uitgelekt en afgespoeld
- of
- een voorgesneden macaroni/spaghetti pakket
- kidneybonen in blik 200-250gr, uitgelekt en afgespoeld
- maak een keuze:
- beetje olie om in te bakken
- eventueel macaroni/spaghettikruiden of wat er in huis is: peper, zout, paprikapoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, chilisaus, ketjap, sambal…
Bereiding
- Neem een wokpan of een grote koekenpan en bak in de olie op redelijk hoog vuur de groente aan. Roer regelmatig om.
- Laat voldoende water in de waterkoker aan de kook komen.
- Bij een groentepannetje uit de vriezer ga je als de groente na 5 minuten vocht loslaat verder met stap 5.
- Bak de groenten ongeveer 10 minuten, regelmatig omroeren. Voeg eventueel kruiden en smaakmakers toe.
- Maak ik het midden van de pan ruimte vrij voor de couscous en gooi deze hierin.
- Giet daar ruim heet water overheen, ongeveer het volume van de couscous en een beetje meer.
- Als het geheel kookt kan het vuur iets lager. Laat nog 8-10 minuten doorpruttelen.
- Regelmatig omscheppen en eventueel nog wat water toevoegen.
- Wacht tot de couscous gaar is, deze moet zacht zijn.
Extra Info / Tips
Varieer met soorten groente en varieer natuurlijk ook met de smaakmakers.