Roerbakgroente met couscous

>

voor 2 personen, 15-25 min, wokpan of grote koekenpan/hapjespan

Een snel, eenvoudig en gezond eenpansgerecht van groente met pasta.

Ingrediënten

  • 100-150 gr couscous
  • 600-800 gr groente:
    • maak een keuze:
      • groentepannetje uit de vriezer 750gr (is al gekruid)
    • of
      • 1 ui gesnipperd, 1-2 prei in halve ringen, 1 rode paprika in stukjes
      • kidneybonen in blik 200-250gr, uitgelekt en afgespoeld
    • of
      • een voorgesneden macaroni/spaghetti pakket
      • kidneybonen in blik 200-250gr, uitgelekt en afgespoeld
  • beetje olie om in te bakken
  • eventueel macaroni/spaghettikruiden of wat er in huis is: peper, zout, paprikapoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, chilisaus, ketjap, sambal…

Bereiding

  1. Neem een wokpan of een grote koekenpan en bak in de olie op redelijk hoog vuur de groente aan. Roer regelmatig om.
  2. Laat voldoende water in de waterkoker aan de kook komen.
  3. Bij een groentepannetje uit de vriezer ga je als de groente na 5 minuten vocht loslaat verder met stap 5.
  4. Bak de groenten ongeveer 10 minuten, regelmatig omroeren. Voeg eventueel kruiden en smaakmakers toe.
  5. Maak ik het midden van de pan ruimte vrij voor de couscous en gooi deze hierin.
  6. Giet daar ruim heet water overheen, ongeveer het volume van de couscous en een beetje meer.
  7. Als het geheel kookt kan het vuur iets lager. Laat nog 8-10 minuten doorpruttelen.
  8. Regelmatig omscheppen en eventueel nog wat water toevoegen.
  9. Wacht tot de couscous gaar is, deze moet zacht zijn.

Extra Info / Tips

Varieer met soorten groente en varieer natuurlijk ook met de smaakmakers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.