Mayonaise

Eidooier 1 st
Azijn of citroensap of witte balsamico 2 tl
Mosterd 1 tl
Zonnebloemolie 250 ml
Zeezout ½ tl

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Neem een kommetje en een garde.

Doe de eidooier en mosterd in de kom en roer met de garde tot een gladde substantie.

Doe er telkens een drupje olie erbij en roer telkens tot de olie is opgenomen, als het volume toeneemt kun je wat meer olie toevoegen en vervolgens goed roeren tot ze is opgenomen. Als je ongeveer de helft van de olie hebt gebruikt voeg je de azijn toe, goed roeren en de saus wordt dan weer wat dunner. Vervolgens langzaam de rest van de olie toevoegen en blijf roeren.

Breng op smaak met zout.

Prima een week afgedekt te bewaren in de koelkast.

Tip: Neem een vers ei, de dooier is makkelijker te scheiden van het eiwit.
Tip: Bang voor (salmonella)bacteriën? Neem een vers ei zonder barsten en was deze goed aan de buitenkant voor gebruik en was je handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.