Barbecuesaus


Ui 1 st gesnipperd
Knoflook 2 teentjes fijngehakt
Ketchup 5 el
Cayennepeper mespuntje
Paprikapoeder 1 tl
Basterdsuiker 1 el
Azijn 1 tl
Worcestersaus 5-6 druppels
Mosterd lepeltje
Peper en zout naar smaak
Zonnebloemolie

Neem een steelpannetje en laat een beetje zonnebloemolie heet worden. Doe de ui in de pan en bak het glazig en doe vervolgens de knoflook erbij maar laat deze niet verbranden. Dan de cayennepeper, paprika, gewone peper erbij en bak ze even mee. Dan de rest van de ingrediënten toevoegen. Eventueel wat water om te verdunnen. Laat het 15 minuten rustig koken.
Proef ondertussen en voeg eventueel ingrediënten naar smaak toe.
Af laten koelen.

Prima een week afgedekt te bewaren in de koelkast.

Lekker voor bij de BBQ of gegrild vlees. Je kunt het vlees hiermee ook inwrijven en dan pas bakken of de saus gebruiken als marinade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.