Pastasalade
voor 4+ bijgerecht, 20 min, kom of schaal, wokpan of gril, kleine kookpan
Als maaltijdsalade met brood of naanbrood of als bijgerecht.
Ingrediënten
- 100 gr volkoren pasta
- 1 courgette in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 200 gr kleine tomaatjes halveren
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 el witte balsamico azijn (of anders de rode of gewone wijnazijn)
- 100 gr babyspinazie
- 85 gr rucola
- extra opties of om te variëren:
- witte kaas of halloumi gegrild
- kikkererwten
- gele paprika
- mais
- kidneybonen
- linzen
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking en laat deze afkoelen met een beetje aanlengend kookwater in een kom of schaal.
- Doe daar alvast 1 el olijfolie bij en roer goed door.
- Roerbak of gril de courgette en paprika kort en laat ook afkoelen.
- Doe alle ingrediënten bij de pasta en meng daarna alles goed door.
Extra Info / Tips
Prima van tevoren te maken, eventueel de spinazie en rucola net voor het serveren pas toevoegen.