Pastasalade

>

voor 4+ bijgerecht, 20 min, kom of schaal, wokpan of gril, kleine kookpan

Als maaltijdsalade met brood of naanbrood of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 100 gr volkoren pasta
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 200 gr kleine tomaatjes halveren
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte balsamico azijn (of anders de rode of gewone wijnazijn)
  • 100 gr babyspinazie
  • 85 gr rucola
  • extra opties of om te variëren:
    • witte kaas of halloumi gegrild
    • kikkererwten
    • gele paprika
    • mais
    • kidneybonen
    • linzen

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking en laat deze afkoelen met een beetje aanlengend kookwater in een kom of schaal.
  2. Doe daar alvast 1 el olijfolie bij en roer goed door.
  3. Roerbak of gril de courgette en paprika kort en laat ook afkoelen.
  4. Doe alle ingrediënten bij de pasta en meng daarna alles goed door.

Extra Info / Tips

Prima van tevoren te maken, eventueel de spinazie en rucola net voor het serveren pas toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.