Kippenragout

>

voorgerecht, lunchgerecht of als hapje, 45 min, 2 kleine kookpannen of steelpannetjes

Ingrediënten

  • 1 kipfilet heel
  • half tablet kippenbouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • half bakje champignons (125 gr) in plakjes gesneden
  • 30 gr bloem
  • 30 gr olijfolie
  • snuf kerriepoeder (of kurkuma, koriander en wat peper)
  • een paar druppels worcestersaus als je hebt
  • 2 tl peterselie of wat vers gehakte peterselie

Bereiding

  1. Doe de kipfilet in een klein kookpannetje, doe er water bij totdat de kip net onder staat.
  2. Verkruimel er een half blokje kippenbouillon in.
  3. Breng aan de kook en kook de kip gaar in 20 minuten.
  4. Pan van het vuur, haal de kip uit de pan en doe op een bord.
  5. Laat alles afkoelen.
  6. Neem een ander klein (steel)pannetje en doe hier 2-3 el / 30 gr olijfolie in.
  7. Laat heet worden en bak hierin de ui en doe er na 5 minuten de champignons bij. Bak tot het meeste vocht uit de champignons verdampt is of tot de ui begint te kleuren.
  8. Ondertussen de kipfilet in kleine stukjes snijden of ritsen.
  9. Vervolgens de kerriepoeder en de bloem erbij doen, even goed roeren, de bloem moet 3 minuten meebakken, eventueel klein beetje olie toevoegen.
  10. Dan beetje bij beetje de kippenbouillon erbij doen en goed blijven roeren zodat de bloem kan binden. Net zoveel vocht toevoegen totdat een dikke ragout ontstaat. Eventueel wat water erbij.
  11. Als laatste de kipstukjes en de peterselie toevoegen, nog even goed doorwarmen en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.
  12. Serveer in een warm pasteibakje of op toast of stokbrood. Kan ook prima als koud hapje op toast of stokbrood.

Extra Info / Tips

Ideaal om van tevoren te maken en dus voor feestdagen en diners.

De ragout is ook te maken zonder ui en/of champignons, sla dan gewoon stap 7 over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.