Kippenragout
voorgerecht, lunchgerecht of als hapje, 45 min, 2 kleine kookpannen of steelpannetjes
Ingrediënten
- 1 kipfilet heel
- half tablet kippenbouillon
- 1 ui gesnipperd
- half bakje champignons (125 gr) in plakjes gesneden
- 30 gr bloem
- 30 gr olijfolie
- snuf kerriepoeder (of kurkuma, koriander en wat peper)
- een paar druppels worcestersaus als je hebt
- 2 tl peterselie of wat vers gehakte peterselie
Bereiding
- Doe de kipfilet in een klein kookpannetje, doe er water bij totdat de kip net onder staat.
- Verkruimel er een half blokje kippenbouillon in.
- Breng aan de kook en kook de kip gaar in 20 minuten.
- Pan van het vuur, haal de kip uit de pan en doe op een bord.
- Laat alles afkoelen.
- Neem een ander klein (steel)pannetje en doe hier 2-3 el / 30 gr olijfolie in.
- Laat heet worden en bak hierin de ui en doe er na 5 minuten de champignons bij. Bak tot het meeste vocht uit de champignons verdampt is of tot de ui begint te kleuren.
- Ondertussen de kipfilet in kleine stukjes snijden of ritsen.
- Vervolgens de kerriepoeder en de bloem erbij doen, even goed roeren, de bloem moet 3 minuten meebakken, eventueel klein beetje olie toevoegen.
- Dan beetje bij beetje de kippenbouillon erbij doen en goed blijven roeren zodat de bloem kan binden. Net zoveel vocht toevoegen totdat een dikke ragout ontstaat. Eventueel wat water erbij.
- Als laatste de kipstukjes en de peterselie toevoegen, nog even goed doorwarmen en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.
- Serveer in een warm pasteibakje of op toast of stokbrood. Kan ook prima als koud hapje op toast of stokbrood.
Extra Info / Tips
Ideaal om van tevoren te maken en dus voor feestdagen en diners.
De ragout is ook te maken zonder ui en/of champignons, sla dan gewoon stap 7 over.