Lasagne
voor 2 personen, 30 min + 40 min oven, grote koekenpan of hapjespan, steelpan, ovenschaal 2 pers.
Ingrediënten
- lasagnevellen voor 3 lagen in de ovenschaal (9 stuks)
- 400 gr fijngesneden groentemix, bijv. ui, prei, wortel, broccoli, kool, etc..
- 250-300 gr rundergehakt
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree 35gr
- zakje geraspte kaas of een paar plakken kaas
- lasagnekruiden of paprikapoeder, cayennepeper en/of sambal
- bechamelsaus: 30 gr boter, 30 gr bloem, water, peper, zout
Bereiding
- Neem een grote koekenpan en bak het gehakt rul (zonder olie of boter).
- Doe de groentemix erbij en bak met af en toe roeren nog 10 minuten door.
- Ondertussen de lasagnekruiden toevoegen.
- De oven voorverwarmen op 180 graden.
- Dan midden in de pan ruimte maken en daar de tomatenpuree zo’n 2 minuten bakken om het te ontzuren. Daarna de gezeefde tomaat erbij doen en de kruiden. Goed doorroeren en op laag vuur minimaal 10 minuten pruttelen met (spat)deksel op de pan. Vergeet niet, indien van toepassing, om het laurierblaadje er weer uit te halen.
- Maak een bechamelsaus van 30 gr boter, 30gr bloem, koud water en breng op smaak met peper en zout.
- Neem een ovenschaal voor 2 personen. Vet deze in met boter. Begin met een dun laagje groentesaus. Dan een laag lasagnebladen (eventueel breken), daarboven 1/3 van de bechamelsaus. Daarboven 1/3 van de groentesaus. Dan weer een laag lasagnebladen, daarboven 1/3 van de bechamelsaus. Daarboven 1/3 van de groentesaus. Dan weer een laag lasagnebladen, daarboven 1/3 van de bechamelsaus. Daarboven 1/3 van de groentesaus. Als laatste de kaas erover.
- Zet 40 minuten onder in de oven tot de bovenkant lekker gekleurd is. Eventueel de gril even aan.
Extra Info / Tips
Een ideaal gerecht om een dag van tevoren te maken, de smaak wordt dan nog beter.