Naanbrood
voor 4 personen – 8 stuks, 60 min en langer vanwege rijstijd, pan of kom, koekenpan
Recept voor 8 naanbroodjes met een diameter van 15-18 cm.
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 125 ml warm water
- 100 gr Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 tl zout
- 7 gr gist
Bereiding
- Voorbereiding:
- Pan of kom voor het maken van het deeg.
- Koekenpan met heel klein beetje olie voor het bakken van het naanbrood.
- Deegroller en snijplank of andere plank om het deeg uit te rollen.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een pan of kom en roer het eerst met een lepel door, daarna met je handen verder mengen en 10 minuten kneden. Maak er dan een bal van.
- Laat het vervolgens rusten in dezelfde pan of kom met een vochtige doek erover of afdekken met vershoudfolie.
- Wacht tot het deeg ongeveer verdubbeld is in volume.
- Zet een koekenpan klaar, doe er een druppeltje olie in (niet meer) en wrijf dit uit met keukenpapier.
- Verdeel de deegbal in acht gelijke kleine deegballetjes. Leg een deegballetje op een snijplank, druk deze plat en rol met een deegroller uit tot een diameter van 15-18 cm. Gebruik eventueel wat bloem als het teveel plakt.
- Zet de koekenpan op matig tot heet vuur.
- Bak het deeg in de pan tot ze bruine vlekken krijgen op beide kanten. Let goed op en laat ze niet aanbranden.
Extra Info / Tips
Direct na het bakken kun het het naanbrood insmeren met zelfgemaakte knoflookolie of -boter voor meer smaak.