Kruiden en Specerijen
De basisvoorraad in mijn keuken:
zwarte peper
zeezout
uienpoeder
knoflookpoeder
gemberpoeder (ook vervanger laos)
cayennepeper
paprikapoeder
korianderpoeder (ketoembar)
komijnpoeder (djinten)(vervanger karwij/kummel)
nootmuskaat (ook vervanger foelie)
kurkuma (koenjit, geelwortel)(ook vervanger safraan)
kaneel
kruidnagel(poeder)
laurierblad(poeder)
peterselie
selderie
oregano
basilicum
tijm
bieslook
Eventueel uit te breiden met:
kardemompoeder
bonenkruid
venkelzaad
steranijs
korianderblad
rozemarijn
marjolein
dille
salieblad
kervel
1 Kruidnagel is ¼ tl poedervorm.
1 Laurierblaadje is ½ tl poedervorm.
2 Knoflooktenen is ½ tl poedervorm.
1 cm Verse gember is ½ tl poedervorm.
1 Middelgrote ui is 1 el poedervorm.
Mis je chilipoeder of kerrie? Chilipoeder, kerrie en Italiaanse kruiden zijn zoals vele een mix van kruiden en specerijen.