Pizza / Pastasaus

Voor een pastagerecht voor 2 personen.

Ui 1 st gesnipperd
Knoflook 1 teen fijngehakt
Olijfolie 1 el
Tomatenpuree blikje 35 gr
Gezeefde tomaten of gepelde tomaten of tomatenblokjes in pak of blik 300-400 ml
Oregano 2 tl
Basilicum 2 tl
(In plaats van oregano en basilicum zijn Italiaanse kruiden of herbes de provence ook mogelijk)

Gebruik een kleine kookpan en bak hierin de ui in de olijfolie op matig vuur. Doe na 5 minuten de knoflook erbij. Laat nog 5 minuten rustig bakken en af en toe roeren. Dan de tomatenpuree erbij en nog even meebakken zodat het zure van de tomatenpuree verdwijnt. Daarna de gezeefde tomaten erbij en de oregano en basilicum. Nog even goed doorwarmen tegen kookpunt aan en klaar is de saus.
Tip: je kunt meer maken en per portie invriezen.

Geen tijd om te maken?
Neem 1 blikje tomatenpuree, verdun met paar druppels water en voeg wat kruiden toe. Mengen en klaar is de saus. Makkelijker kan niet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.